Presa

| Posted by | Categories: Presa

Maraton de voie bună la prima ediție a Festivalului Fericirii

Aproximativ 150 de bucureșteni care au rezistat tentației de a evada din orașul sufocat de caniculă și au avut curajul să iasă în stradă la temperaturi extreme s-au alăturat primului “maraton” al fericirii din România. A fost un maraton de voie bună, dedicat tuturor celor care vor să-și facă viață mai frumoasă. Adăpost de arșița verii le-a oferit Arcub – Centrul Cultural al Capitalei și partener al evenimentului, care a găzduit Festivalul Fericirii în spațiul răcoros al Hanului Gabroveni.

Aflat la prima ediție – desfășurată în ultimul week-end din luna iunie – Festivalul Fericirii a fost un eveniment non-profit, cu participare gratuită, inițiat și organizat de Asociația „Happiness Hub”. Inițiatoarea proiectului și fondatoarea „Happiness Hub”, Mihaela Danciu, a propus participanților – alături de facilitatori inimoși și câțiva sponsori generoși – un program educativ-recreativ pentru toate gusturile.

Pe parcursul celor două zile ale primei ediții a Festivalului, participanții s-au bucurat de o serie de ateliere dedicate fericirii, de o expoziție de pictură cu tema „Grădina Fericirii” și de momente vesele pe portativ – pregătite cu entuziasm și dăruire de tineri talentați și profesori dedicați. În încheierea evenimentului, participanții au avut parte de un minunat concert de muzică latino-americană, susținut de Mihaela Andrei (soprană) și Adrian Andrei (compozitor și chitarist).

Au fost ateliere dedicate femeilor și feminității, fericirii în cuplu, fericirii în școli și la locul de muncă și fericirii acasă. “A fost un proiect realizat din pasiune, în regim de voluntariat. Ideea acestui eveniment s-a cristalizat la sfârșitul anului trecut. Scriu la o carte privind fericirea la locul de muncă, care va vedea lumina tiparului în 2017. În acest context, ideea unui Festival al Fericirii mi s-a părut firească. În câteva luni, s-a născut  și prima ediție a acestui eveniment. Pentru că fericirea nu este un sprint, ci mai degrabă un maraton, am gândit Festivalul Fericirii ca un “maraton” de voie bună, în care am urmărit să descoperim catalizatori și inamici ai fericirii. În cele mai importante aspecte ale vieții”, a declarat președintele Asociației „Happiness Hub”, Mihaela Danciu.

Dincolo de dificultățile inerente oricărui început, care au pus la încercare fericirea inițiatoarei, prima ediție a Festivalului s-a încheiat. Încep pregătirile pentru cea de-a doua ediție. “Cu ajutorul sponsorilor, anul viitor ne-am propus să scoatem fericirea în stradă. Cel mai probabil, în primăvară. Pe lângă activitățile în sală, vom propune participanților o serie de activități în aer liber, între care și un maraton al fericirii, pentru toți iubitorii de alergare. Totul, pentru a facilita propagarea fericirii la nivelul întregii comunități, ca o epidemie de voie bună, entuziasm, bună dispoziție și poftă de viață trăită cu sens. Ne dorim ca aceste două zile ale Festivalului Fericirii să fie o invitație adresată fericirii în viața noastră. Ne-am propus ca prin acest eveniment, să generăm și să propagăm cât mai multe unde de fericire. Pe parcursul fiecărui an”, a încheiat organizatoarea Festivalului.

Despre Asociația “Happiness Hub”

Asociația „Happiness Hub” a luat ființă în acest an, ca rezultat al inițierii Festivalului Fericirii și cu scopul de a contribui la transformarea României la capitolul fericire, prin crearea unei mase critice dedicate și susținerea cercetării științifice în domeniu. În acest scop, Happiness Hub va desfășura activități educative în rândul copiilor, elevilor, studenților și altor categorii socio-profesionale în vederea cultivării fericirii; va pune bazele unor “Laboratoare ale Fericirii”, spații dedicate studiului fericirii în instituții de învățământ publice și private prin diverse activități empirice; va desfășura activități de promovare și cultivare a fericirii în mediul organizațional; activități de cercetare științifică; va edita și publica documente (cărți, reviste etc) privind fericirea şi domeniile conexe și va crea un Minister al Fericirii în spațiul virtual, un proiect multimedia dedicat tuturor românilor care doresc să fie mai fericiți.

Despre Mihaela Danciu

Este autor al cărții în curs de apariție “Fericirea la locul de muncă, un paradox? Un nou stil de leadership”, în care propune o cercetare amplă a mediului de afaceri românesc, atât prin prisma liderilor, cât și a angajaților, precum și modalități de facilitare a fericirii în mediul organizațional.

După 15 ani de jurnalism și PR, pasiunea Mihaelei pentru comunicare a îmbrăcat noi forme. Acum este felicita-tor. Adică facilitator de fericire. S-a reinventat după 5 ani intensivi de dezvoltare personală. Este trainer și consultant în metoda ESPERE®, încurajând comunicarea sănătoasă în toate tipurile de relații pe care le construim zi de zi.  Este coach cu formare în Solution Focused Coaching, sprijinindu-și clienții să descopere soluții surprinzătoare la probleme arzătoare, fie ele de ordin personal, fie de ordin profesional.

Este antreprenor entuziast, arhitect de evenimente memorabile și facilitator de happy team buildings. Este inițiator al Festivalului Fericirii și fondator al Asociației “Happiness Hub”.

Promovează jocul în viața adulților, fiind organizator al primului program de certificare facilitatori în metoda Lego® Serious Play®. Cursul este organizat în București, în perioada 15-18 octombrie 2016, în parteneriat cu firma daneză de consultanță în afaceri Trivium.

Contact: Mihaela Danciu

Tel: (+40)722.25.35.25

mihaela.danciu@born2behappy.ro

www.festivalulfericirii.ro

www.born2behappy.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *